Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Яку мову порадите вчити?
Мій Нейрат - форум > Цифровий світ > Програмування
ADR
наразі знаю лише QBASIC
що краще вчити?
1vanu4
Delphi & С++
morfie
(ADR @ May 9 2009, 22:42 ) *

наразі знаю лише QBASIC
що краще вчити?

перш за все потрібно визначитися, для чого тобі мови програмування

я рекоменду вчити хтмл цсс пхп sql тоїсть мови веб програмування
ще можна javascript але це не так важливо знати
overlock1
sql and java scripts мови програмування? bj.gif bj.gif
ADR
(morfie @ May 10 2009, 00:01 ) *

перш за все потрібно оприділитися для чого тобі мови програмування

я рекоменду вчити хтмл цсс пхп sql тоїсть мови веб програмування
ще можна javascript але це не так важливо знати

ну це якщо сайт створювати...
хоча мови легкі (наскільки мені відомо)
Vovanada
(1vanu4 @ May 9 2009, 23:23 ) *

Delphi & С++

хм.. чого б це? я навпаки б не радив, особливо делфі. а с++, то ні. краще вже C#
morfie
(overlock1 @ May 10 2009, 00:39 ) *

sql and java scripts мови програмування? bj.gif bj.gif

для тебе це залегкі мови так ?
overlock1
Спробуйте використати Ґуґл. Дізнаєтеся, що таке sql і javascripts))

Шановний overlock1, будь ласка, уважно прочитайте правила Нейрату. Кожний наступний неукраїнський ваш допис видалятиметься.
morfie
(overlock1 @ May 11 2009, 00:01 ) *

попробуй погуглить мб узнаеш что такое sql и javascripts))

я задав пряме питання
будь ласка відповідай !?
Люблю бити москалiв
Давайте спершу розберіться у класифікації мов програмування.
Вся справа в тому, що sql - це вузькоспеціалізована мова. Дослівно її назва перекладається як мова структурованих запитів і основне її призначення - це робота з базами даних.
morfie
(Люблю бити москалiв @ May 11 2009, 09:36 ) *

Давайте спершу розберіться у класифікації мов програмування.
Вся справа в тому, що sql - це вузькоспеціалізована мова. Дослівно її назва перекладається як мова структурованих запитів і основне її призначення - це робота з базами даних.

я це знав

просто overlock1 думає що багато знає
а в реалі не думаю що він знає javascript чи хотя би sql
Vovanada
morfie, так яке ти хоч програмування вчити? веб чи просте? якщо веб, то тут наче ясно, що потрібно вчити, хоча теж є варіації, а от із простим вже треба думати.

хоча поки радив би c# вчити.
morfie
(Vovanada @ May 11 2009, 10:22 ) *

morfie, так яке ти хоч програмування вчити? веб чи просте? якщо веб, то тут наче ясно, що потрібно вчити, хоча теж є варіації, а от із простим вже треба думати.

хоча поки радив би c# вчити.

я думаю краще вчити веб .

а пограмуваня на c# наврядчи знадобиться в Україні хоча може комусь пощастить знайти роботу але тільки у великих містах
Vovanada
overlock1, якщо ти такий розумний, то чому не посміявся ще й із html. це ж теж не мова програмування, а мова гіпертекстової розмітки, а чому ще й з css не погнав. це ж тільки каскадні стилі таблиць. і хоч html & css взагалі до програмування відносяться, як я до негрів, то при використанні javascript потрібно все ж таки мати навички програмування, а sql, то вже просто синтаксис, хоча й там інколи треба подумати.

(morfie @ May 11 2009, 10:28 ) *

я думаю краще вчити веб .

а пограмуваня на c# наврядчи знадобиться в Україні хоча може комусь пощастить знайти роботу але тільки у великих містах

ну так, як я вчуся в Києві, то там багато оголошень на c#.

а так зараз якщо брати веб, то я б радив (ну це те, що я знаю)

вчи спочатку хоч трохи html & css, хоча це і не є мови програмування, як зазначалося вище.

далі вже можеш вчити php & mysql, хоча з останнього там трішки( я от використовую декілька команд, хоча далі планую підівчити ще)

ну а далі вже б вивчити javascript & ajax.

ну це все те чим володіє веб-програміст, хоча далі ще є asp і ще може щось.
Esteril
Вивчи елементарні функції з Pascal(Delphi) i C+(C++,С#),що більш сподобається те і продовжиш вчити.
А HTML і CSS можна освоїти за декілька днів (ну звичайно не професійно) аби було бажання.

Я наприклад користуюсь Delphi - швидко і якісно, хоча С++ дозволяє "ширше" маніпулювати даними.

Вчи, що дільше до душі, тобі ж з ним ще довго прийдеться працювати...
morfie
(Genezis @ May 11 2009, 18:32 ) *

А HTML і CSS можна освоїти за декілька днів (ну звичайно не професійно) аби було бажання.

ти трошки перебільшив HTML і CSS вчити потрібно мінімум два тижні і то при умові що хтось показує а не з книжки 500 сторінок зубрити

п.с. а хтось покаже це наврядчи
нема таких добрих людей .я незустрічав таких !!!
ADR
мені були пайтона скинули
як там взагалі програму запустити(яку написав)? я там найшов лише запуск модулів

а скільки дельфі (або С#) важить?

трафік в мене дорогий і повільний(
morfie
(ADR @ May 11 2009, 21:15 ) *

мені були пайтона скинули
як там взагалі програму запустити(яку написав)? я там найшов лише запуск модулів

а скільки дельфі (або С#) важить?

трафік в мене дорогий і повільний(

мій Delphi 7.0 Enterprise важить 884мб

але я рекомендую вчити краще c# таяк на цій мові пишуться серйозні прогрми типу фотошопа, Microsoft Word, Download Master, Windows Media Playe

доречі windows'и написані на c#
-=SweetHearT=-
C++ ofc
ADR
а можете їх порівняти по:
простоті читання і по швидкості виконання програми?
Люблю бити москалiв
найшвидше виконуються програми звісно написані на асемблері, але там найважче програмувати. Особливо на початках.
morfie
вчи мову яка в майбутньому принесе гроші

для чого тобі вчити асамблер
чи ти важаєш що зможеш писати драйвера під вндовс до принтерів сканерів фотоапаратів і т.д.
CsOH
(morfie @ May 11 2009, 10:16 ) *

я це знав

просто overlock1 думає що багато знає
а в реалі не думаю що він знає javascript чи хотя би sql

Пане, але ж CSS HTML - це таки не мови програмування.
Справді, яку мову вчити - залежить від того, яка саме ділянка програмування цікавить. Якщо це системне програмування чи низькорівневе - то, звісно, C, C++, і асемблери (переважно на архітектуру x86). І не треба лякати людину драйверописанням. Бо це особиста справа вподобань. Якщо вам цікавий устрій операційних систем, тих же драйверів, то це ваше. А чого ви доб*єтеся в цьому, то це ще невідомо. Просто не треба думати, що написання драйверів - в принципі - непідйомна задача. Ну а ще, справжній кулхацкер не може не знати C і асма. cool.gif
Якщо вас цікавить прикладне програмування, то це може бути, окрім згаданих С/C++ і асемблера (ним можна писати все), і C# і Java ну й той же Pascal/Delphi.
Якщо ж вас цікавить інтернетне програмування - тоді вже скриптові мови. Всілякі пітони перли рубіни JavaScript тощо.
Люблю бити москалiв
а що важкого у написанні драйверів!? Просто розібратися із усіма командами, із функціонуваням пристрою і сідай-пиши.
morfie
(Люблю бити москалiв @ May 28 2009, 07:42 ) *

а що важкого у написанні драйверів!? Просто розібратися із усіма командами, із функціонуваням пристрою і сідай-пиши.

правильно розібрався в ракетобудувані сиди і роби ракети smile.gif
програмуваня звичайно набагато лекше але порівняти можна

(CsOH @ May 28 2009, 04:54 ) *

Пане, але ж CSS HTML - це таки не мови програмування.
Справді, яку мову вчити - залежить від того, яка саме ділянка програмування цікавить. Якщо це системне програмування чи низькорівневе - то, звісно, C, C++, і асемблери (переважно на архітектуру x86). І не треба лякати людину драйверописанням. Бо це особиста справа вподобань. Якщо вам цікавий устрій операційних систем, тих же драйверів, то це ваше. А чого ви доб*єтеся в цьому, то це ще невідомо. Просто не треба думати, що написання драйверів - в принципі - непідйомна задача. Ну а ще, справжній кулхацкер не може не знати C і асма. cool.gif
Якщо вас цікавить прикладне програмування, то це може бути, окрім згаданих С/C++ і асемблера (ним можна писати все), і C# і Java ну й той же Pascal/Delphi.
Якщо ж вас цікавить інтернетне програмування - тоді вже скриптові мови. Всілякі пітони перли рубіни JavaScript тощо.

хтмл має дуже легкий синтаксис і мало можливостей через це її мало хто називає мовою

але інтернет сторінки всетаки програмуються тому хтмл мова програмуваня
CsOH
(morfie @ May 31 2009, 12:34 ) *

хтмл має дуже легкий синтаксис і мало можливостей через це її мало хто називає мовою

але інтернет сторінки всетаки програмуються тому хтмл мова програмуваня

Пане, не позортесь. bj.gif Ось, почитайте. HTML не тому не мова
програмування, що в неї синтаксис легкий і можливостей мало, як ви кажете, а тому що призначення
інше. SGML з якої утворена HTML - дуже складна, але все одно це мова для створення мов РОЗМІТКИ,
якою й є HTML.
За допомогою мов програмування створюються програми: двійкові файли, які мають свій внутрішній формат, і містять послідовність виконуваних команд або посилання на зовнішні джерела виконуваних команд для конкретної архітектури процесора. Або ж, якщо мова програмування є інтерпретована, то
потрібен ще посередник, який інтерпретуватиме вихідний код програми або проміжний псевдокод в згадувані вище машинні команди. Зрештою, різниця в шляху до утворення машинних команд. Суть же одна: в програмах закладені інструкції або прямо процесору, або іншій програмі яка вже генеруватиме інструкції процесору. Призначення же програм може бути надзвичайно різним.
А тепер подивіться для чого використовується HTML. Файли цієї мови - це інструкції іншій програмі (двигуну відображення), як саме треба структурувати документ для його виведення наприклад у вікно веб-оглядача. Це інформація про структуру цілком конкретного вмісту, а саме вебсторінок. Відчули різницю?
Люблю бити москалiв
HTML - це більше подібна до систем TeX і LaTeX (з їх допомогою набирають математичні тексти)
Vovanada
morfie, ти ще скажи, що писання в ворді - це програмування. якщо вже не знаєш, то краще не говорити.
morfie
(CsOH @ May 31 2009, 14:58 ) *

Пане, не позортесь. bj.gif Ось, почитайте. HTML не тому не мова
програмування, що в неї синтаксис легкий і можливостей мало, як ви кажете, а тому що призначення
інше. SGML з якої утворена HTML - дуже складна, але все одно це мова для створення мов РОЗМІТКИ,
якою й є HTML.
За допомогою мов програмування створюються програми: двійкові файли, які мають свій внутрішній формат, і містять послідовність виконуваних команд або посилання на зовнішні джерела виконуваних команд для конкретної архітектури процесора. Або ж, якщо мова програмування є інтерпретована, то
потрібен ще посередник, який інтерпретуватиме вихідний код програми або проміжний псевдокод в згадувані вище машинні команди. Зрештою, різниця в шляху до утворення машинних команд. Суть же одна: в програмах закладені інструкції або прямо процесору, або іншій програмі яка вже генеруватиме інструкції процесору. Призначення же програм може бути надзвичайно різним.
А тепер подивіться для чого використовується HTML. Файли цієї мови - це інструкції іншій програмі (двигуну відображення), як саме треба структурувати документ для його виведення наприклад у вікно веб-оглядача. Це інформація про структуру цілком конкретного вмісту, а саме вебсторінок. Відчули різницю?

ок хай буде мова розмітки але всетаки мова

п.с. ти так багато пишеш що я читаю тільки перше реченя smile.gif

Vovanada неіронізуй
більшість користувачів і ворда незнають добре
★ m0nStER ★
Перше це ВВ-коди без них ніяк на форумах! Треба вчити хтмл, джаваскрипт, пхп

А якщо не вміти правцювати в ворді то не вміти працювати на форумах! Робити різно кольоровий шрифт, вибирати шрифт, підчеркувати зачеркувати, робити товстим, або італійським, міняти розмір шрифту, вставляти картинку! І ще багато чого! smile.gif
morfie
(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 18:36 ) *

Перше це ВВ-коди без них ніяк на форумах! Треба вчити хтмл, джаваскрипт, пхп

А якщо не вміти правцювати в ворді то не вміти працювати на форумах! Робити різно кольоровий шрифт, вибирати шрифт, підчеркувати зачеркувати, робити товстим, або італійським, міняти розмір шрифту, вставляти картинку! І ще багато чого! smile.gif

цілком підтримую smile.gif
з мене +
★ m0nStER ★
(morfie @ May 31 2009, 18:42 ) *

цілком підтримую smile.gif
з мене +

Без знання ворду немає чого лізти в мови програмування!
CsOH
(morfie @ May 31 2009, 18:30 ) *

ок хай буде мова розмітки але всетаки мова

кетайська - теж мова. biggrin.gif

п.с. ти так багато пишеш що я читаю тільки перше реченя smile.gif

Вибач, але помітно.
★ m0nStER ★
(CsOH @ May 31 2009, 18:55 ) *

кетайська - теж мова. biggrin.gif
Вибач, але помітно.

Не кЕтайська, а кИтайська!

І тут говорять про web-мови, а не про китайську!
А ти ворд вивчив?)))
CsOH
(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 18:44 ) *

Без знання ворду немає чого лізти в мови програмування!

Ну, щоб програмувати, треба й стільцем вміти користуватись, але скажу пану, що сорці краще в ворді не набирити. Бо хоч і шрифтики різнокольорові, і картинки - та діла не буде. biggrin.gif Певно ж знаєте, чого.

(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 18:59 ) *

Не кЕтайська, а кИтайська!

І тут говорять про web-мови, а не про китайську!
А ти ворд вивчив?)))

Чув щось про гумор?
І тут говорять таки про мови ПРОГРАМУВАННЯ (див назву теми).
★ m0nStER ★
(CsOH @ May 31 2009, 19:00 ) *

Ну, щоб програмувати, треба й стільцем вміти користуватись, але скажу пану, що сорці краще в ворді не набирити. Бо хоч і шрифтики різнокольорові, і картинки - та діла не буде. biggrin.gif Певно ж знаєте, чого.

не набирити ))))
Ви не вмієте писати?)))
А хто це пан сорц?

(CsOH @ May 31 2009, 19:01 ) *

Чув щось про гумор?

Прочитай мій нік і все зрозумієш!
Мова програмування і мова веб це теж саме!
Тритуз
php, Java
CsOH
(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 19:02 ) *

не набирити ))))
Ви не вмієте писати?)))
А хто це пан сорц?
Прочитай мій нік і все зрозумієш!

Всьо ясно. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
★ m0nStER ★
(CsOH @ May 31 2009, 19:07 ) *

Всьо ясно. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Розумна людина! Що ти важаєш що я не правильно написав я все можу пояснити! А ти крім того щоб флудити більше нічого не можеш! wacko.gif
Люблю бити москалiв
Будемо мислити так. Інтернет зараз набув сильного поширення і відповідно дял багатьох створення сторінки, її яскраве оформлення видається за велике програмування. Звісно придумали навіть термін веб-програмування, але він більше стосується не самої HTML, скільки інших мов які використовуються java, php і т.д.
Програмування, інтернет усе це теоретично розроблялося математиками. Існує навіть теорія формальних мов та граматик. Так, HTML задовільняє визначення формальної мови (у чисто математичні подробиці не будемо вникати), але строгого математичного визначення мови програмування не існує. Принаймні я ніде не зустрічав його у відповідній літературі та статтях по теоретичній інформатиці.
Але якщо ми вирішимо скористатися англійською вікіпедією, а саме розділом Programming language ( http://en.wikipedia.org/wiki/Programming_language
то надибаємо там зокрема на таке речення - Non-computational languages, such as markup languages like HTML or formal grammars like BNF, are usually not considered programming languages.
Переклад: необчислювальні мови (мови якими не можна виконувати жодних обчислень) такі як мови розмітки подібні до HTML чи формальні граматики подібні до BNF за звичай не розглядаються як мови програмування.
Думаю ця цитати завершить розпочату тут дискусію.
Дозволю собі ще кілька речень. Я вже згадував тут про TeX i LaTeX - мови розмітки математичних документів. Зауважу, що між багатьма командами цих мов та HTML існує відповідність, але ніхто із математиків не називає ці мови мовами програмування.
CsOH
(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 19:11 ) *

Розумна людина! Що ти важаєш що я не правильно написав я все можу пояснити! А ти крім того щоб флудити більше нічого не можеш! wacko.gif

Пояснюй! НЕфлудер. laugh.gif
Люблю бити москалiв
я на попередній сторінці лишив арґументований допис щодо мов програмування але боюся що його ніхто не прочитає у запалі дискусії
★ m0nStER ★
(CsOH @ May 31 2009, 19:29 ) *

Пояснюй! НЕфлудер. laugh.gif

Веб це інтернет!
І чому ж це не мови веб???
CsOH
(Люблю бити москалiв @ May 31 2009, 19:31 ) *

я на попередній сторінці лишив арґументований допис щодо мов програмування але боюся що його ніхто не прочитає у запалі дискусії

Пане, наші з вами дописи писались одночасно, і мій з*явився одразу за вашим. Тож я його не ігнорував, а просто на момент написання свого не знав про ваш. Та й я наче наводив аргументи, чим мова програмування відрізняється від мови непрограмування, з практичного боку так би мовити.
Але пани далі завели про Ворд... Тут вже потрібні інші аргументи (чи не потрібні). smile.gif

(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 19:33 ) *

Веб це інтернет!

Ну то так би й одразу сказали! laugh.gif Після цього пояснення, які ще питання? Шонеясно як кажуть. Пишіть Ще! laugh.gif
★ m0nStER ★
(CsOH @ May 31 2009, 20:16 ) *

Пане, наші з вами дописи писались одночасно, і мій з*явився одразу за вашим. Тож я його не ігнорував, а просто на момент написання свого не знав про ваш. Та й я наче наводив аргументи, чим мова програмування відрізняється від мови непрограмування, з практичного боку так би мовити.
Але пани далі завели про Ворд... Тут вже потрібні інші аргументи (чи не потрібні). smile.gif
Ну то так би й одразу сказали! laugh.gif Після цього пояснення, які ще питання? Шонеясно як кажуть. Пишіть Ще! laugh.gif

Ти мене задрав! wacko.gif
Твій гумор не смішний! nevdacha.gif
Люблю бити москалiв
★ m0nStER ★ наступного разу вжию жорсткіших заходів! Слідкуй за лексикою!
silver
Тему не читав, тому не копайте .. Отож, вчи PHP&Mysql, якшо хочеш сайти створювати...
Тритуз
(★ m0nStER ★ @ May 31 2009, 18:33 ) *

Веб це інтернет!

Досить аргументовано bj.gif . Тільки от чи "мови веб" є чистими компіляторами?
★ m0nStER ★
(Тритуз @ Jun 4 2009, 09:07 ) *

Досить аргументовано bj.gif . Тільки от чи "мови веб" є чистими компіляторами?

хватить ржати з мене bm.gif
vov41k
Одне знаю, що ADR добре вже знає Delphi wink.gif
.
Русская версия Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.